مدیریت صحیح فرآیند تدارکات با سامانه استعلام خرید الکترونیکی
مديريت فرآيند تداركات به عنوان يكي از فرآيندهاي زنجيره تأمين با هدف کسب كالا يا خدمات مورد نياز با كمترين هزينه و در بهترين شرايط زماني، مكاني، كمي و كيفي جايگاه ويژهاي در مديريت كسب و كار دارد. در يك نگاه كلي، فرآيند تداركات از مرحله شناسايي نيازمنديها تا دريافت خدمات يا كالاي خريداري شده براي رفع نيازمندي را شامل ميشود. به دليل ارتباطي كه بين اين فرآيند و ديگر فرآيندهاي زنجيره تأمين وجود دارد، هرگونه بهبود در آن ميتواند بر عملكرد كسب و كار و حتي كل زنجيره تأثير بگذارد. در هر فرآيند تداركات سه جزء اصلي وجود دارد كه عبارت است از خريدار، فروشنده و موجوديت مورد معامله كه هر يك از آنها داراي ويژگيهايي هستند و به نحوي در تصميمات ظاهر ميشوند(استراتون، 2011).
سامانه تدارکات الکترونیکی
اينترنت فرصتهاي بسياري را براي بهبود فعاليتهاي زنجيره تأمين به خصوص در حوزه تدارك فراهم كرده است. يكي از اين زمينههاي نوظهور، تداركات الكترونيكی است. استفاده از اينترنت براي انجام فرآيندهاي تأمين و تداركات را تداركات الكترونيكی مينامند. با استفاده از راهحلهاي ارايه شده در زمينه تداركات الكترونيكی مي توان فعاليتهاي تدارك را در طول زنجيره يكپارچه كرد. تداركات الكترونيكی با استفاده از تكنولوژي اينترنت فعاليت خريد و تأمين را در سازمانها مكانيزه ميكند. با توجه به اين كه بسياري از سازمانها درصدد كاهش هزينههاي ستادي و مديريتي خود بوده و علاقمند به مدیریت جريان نقدي به نحو مطلوبتري هستند، سيستمهاي تداركات الكترونيكی ميتوانند به عنوان يك ابزار كارا و مؤثر در اين زمينه مطرح شوند. تداركات تهيه و خريد اقلام و تجهيزات مورد نياز است و ميتواند موارد انتخاب تأمينكننده، ثبت و بررسي نيازها و درخواستهاي خريد، تأييد سفارشات، پردازش سفارش خريد، اقدام براي به اجرا گذاردن سفارشها، هماهنگي پرداخت قيمت اقلام، بارگيري و دريافت اقلام را شامل شود. در واقع تداركات الكترونيكی انجام امور یادشده، از طريق اينترنت است.
یکی از فعالیت های کلیدی و اثر گذار بر هر سازمان، نهاد یا بنگاهی فعالیت های بخش مدیریت سازمان است.مدیریت کارامد و موثر باید بتواند منابع سازمان را طوری در سازمان تخصیص دهد که بالاترین سطح رضایت در کارمندان و مشتریان و همچنین با حداقل هزینه ایجاد کند. حداقل هزینه به معنای هزینه نکردن نیست بلکه درست و بجا هزینه کردن است.طبق نظریه اقتصاد خرد منابع سازمانی میتواند نیروی کار، سرمایه، زمین، تکنولوژی و اخیرا اطلاعات نیز به عنوان یکی از این منابع معرفی شده است. بطوری که امروزه اطلاعات یکی از منابع اصلی و تاثیر گذار بر فرآیندهای مدیریتی می دانند.
امروزه سیستم های اطلاعاتی کاربردهای گسترده ای در زمینه های خدمت رسانی، تولید، آموزش، ارائه راهکارها و اخذ تصمیمات بهینه دارد. البته باید با دیدی سیستمی ضرورت آن احساس کنیم تا به این سمت حرکت کنیم. بنگاههای اقتصادی در ایران هنوز ضرورت حرکت به این سمت آنگونه که شایسته هست احساس نکرده است.
وقتی صحبت از شفافیت اقتصادی و جلوگیری از فساد میشود، تمامی دولتها خود را پیشقدم در آن میدانند. یکی شعار مبارزه با فساد سر میدهد و دیگری شعار ایجاد شفافیت اقتصادی و ایجاد اتاقهای شیشهای برای نظارت بیشتر و بهتر بر بخشهای اقتصادی. اما وقتی پای اجرا به میان میآید، اجرایی کردن آن به سادگی صحبت کردن در مورد آن نیست.
تقریباً تمامی بخشهای دولت، استفاده از سامانههای مختلف در بخشهای مختلف اقتصادی را یکی از ابزارهای اصلی دولت در توسعه اقتصادی و مبارزه با فساد میدانند و سعی میکنند در بخشهایی که نظارت یا شفافیت کافی در آنها وجود ندارد با ایجاد سامانههای الکترونیکی و استفاده از فناوری اطلاعات بخشی از شفافیت به آن بازگردد. اما پیاده و اجرایی کردن این سامانهها نیز به سادگی صحبت کردن و برنامهریزی برای آنها نیست.
سامانه تدارکات الکترونیکی یکی از آن سامانههاست که میتواند با حذف واسطه ها محصولات را با قیمت و کیفیت واقعی و صرفه جویی در هزینه ها بدست مصرف کننده برساند لذا از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. همچنین با پیشرفتهای سریع در زمینه فناوری استفاده از این نوع سامانه ها در دنیای امروز کاملا ضروری بنظر میرسد.
اگر این نیاز را در سازمان خود حس نموده اید میتوانید جهت تماس با بخش فروش و مشاوره از روش های زیر بهره مند گردید :
دیدگاه بگذارید